Waarom glasvezel ook voor ouderen belangrijk is

deel deze pagina opShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Om de video’s te starten klik op de pijl middenin de afbeeldingen. Vergroten kan rechts onderin.

 

1 Het koophuis behoudt zijn waarde

Internet is voor jonge generaties vergelijkbaar met telefonie, energie en water.  Snel internet is dus een randvoorwaarde. Zonder dat is er aanmerkelijk minder interesse in het huis. Zodra je je woning gaat verkopen, moet er dus een internetaansluiting zijn. Een snelle.
Want tegenwoordig verwacht men dat er snel internet beschikbaar is. Is dat er niet, dan kan het lang duren voor je een koper vindt. En de prijs daalt.

 

2 Het kan eenzaamheid tegengaan

Als je kinderen en kleinkinderen hebt, wil je daar graag mee in contact blijven. En dat gaat op hún manier. Met videobellen( Skype) bijvoorbeeld. Maar dat kan alleen via een snelle verbinding zonder haperingen. En de filmpjes die ze via Social Media  naar je sturen kijk je toch ook liever zonder haperingen?

Jonge mensen komen best graag langs. Als er maar snel internet met wifi in huis aanwezig is.

 

3 Langer zelfstandig blijven wonen

Communiceren met banken en overheid gaat tegenwoordig digitaal. Bedrijven, banken en overheid willen dat je steeds meer zaken gaat regelen via internet. Met je laptop of tablet op schoot regel je je zaken in een handomdraai. Of het nu is om je belastingaangifte te doen, boeken bij de bibliotheek te reserveren, je vakantie te boeken, geld over te maken, je aandelenpakket te bekijken, een toegangskaart voor een toneelvoorstelling, concert of musical te regelen het kan allemaal als je maar genoeg bandbreedte hebt. En die heb je met glasvezel!

Als je regelmatig zorg nodig hebt, of op controle moet komen, is snel internet een uitkomst. Zorg op Afstand overbrugt de afstand tussen patiënt en zorgverlener. Je kunt dagelijks even een praatje maken met hulpverleneres. Met videobellen. Als er iets niet in orde is, staat er zo iemand op de stoep. Je kunt ook online met je huisarts communiceren, je medicijnen bestellen. Het kan allemaal met snel internet!

 

4 Het huis veiliger en comfortabeler

Er bestaan handige toepassingen in huis. Waarmee je apparaten automatisch instelt. Via internet. Zo kun je audio/video, verwarming-, airco-, alarm- en andere systemen regelen. Met de pc, smartphone of tablet. Gewoon thuis, of van afstand.

Wat te denken van personenalarmering. Je draagt een apparaatje om je hals. In geval van nood druk je op de knop en ben je in contact met een meldkamer. Het contact is snel gelegd. Een veilig idee!

Maar er kan nog meer. Is er lange tijd geen beweging in de woning? Een slimme camera ziet dat en zorgt dat zorgverleners, hulpdiensten of familie een melding ontvangen. Zij komen poolshoogte nemen. Ook hier is een stabiele internetverbinding een voorwaarde.

 

Bron: prijsvergelijken.nl