De zwakste schakel…

deel deze pagina opShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Niet alles gaat goed

Bij een groot project zoals de aanleg van glasvezel bij ruim 1600 adressen in de buitengebieden Westerwolde en Stadskanaal gaat natuurlijk niet alles goed. Over het algemeen worden klachten soepel door de aannemer, de providers of Mabin opgelost. In een aantal gevallen springen wij als bestuur in om een acceptabele oplossing te bespoedigen.

Als je niet tevreden bent, meldt dat bij de provider of bij Mabin. Telefoongegevens, emailadressen etc. vind je hier. Is je klacht niet naar behoren afgehandeld meld dat dan bij ons: info@siws.nl (met vermelding van postcode en huisnummer, aard van de klacht, met wie heb je contact gehad, wat was de reactie etc.)

Thuissituatie soms oorzaak

In een sommige gevallen zijn de verwachtingen bij de klant te hoog. Die verwacht met een oudere computer met een netwerkkaart van 100mbs alles op topsnelheid(250 of 500 mbs) binnen te kunnen halen. Of is de bekabeling binnenshuis verouderd, waardoor de gevraagde snelheid niet gehaald wordt. Ook dient men er rekening mee te houden, dat wifi aan kwaliteit kan verliezen hoe groter de afstand tot de router is. In al dit soort gevallen is de situatie thuis de zwakste schakel, die de snelheid tempert.

Daar zijn natuurlijk altijd oplossingen voor: een nieuwe netwerkkaart, nieuwe bekabeling of een wifi repeater.

Misschien verstandig om voor aansluiting eens na te gaan hoe de situatie thuis is. Je kunt dan van te voren je maatregelen treffen of informeren of bij de aansluiting meerwerk(tegen betaling) verricht kan worden.

 

Kijk ook eens bij de informatiepagina van Solcon over snelheden: Solcon internetsnelheid