Snel internet en onderwijs

deel deze pagina opShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

 

Leerlingen in het voortgezet onderwijs gebruiken in toenemende mate de computer als ondersteuning bij het huiswerk, extra uitleg, woordenboek en grote encyclopedie. Het gaat inmiddels veel verder dan het schrijven van een brief of het maken van een presentatie. Leerlingen en ook ouders/verzorgers kunnen online zien wat het huiswerk is, kunnen de behaalde toetsresultaten zien en gaan naar de elo voor aanvullend lesmateriaal. Voor sommige vakken wordt verwacht dat huiswerk en oefeningen thuis op de computer worden gedaan. De leraar kan de eerstvolgende les zien of de leerling thuis (of op een andere plaats achter en computer) ook heeft geoefend en/of het huiswerk heeft gemaakt.

Het komt steeds vaker voor dat leerlingen de uitleg van bepaalde lesstof thuis opnieuw bekijken. Dat kan een filmpje zijn die door de eigen docent online is geplaatst maar het kan even zo goed een uitleg zijn van een willekeurige docent in Nederland ( De beste youtube-docenten van Nederland )

Leerlingen weten het te vinden en maken er gretig gebruik van. Helaas is dit niet voor alle leerlingen mogelijk. De leerling is namelijk afhankelijk van een goede internetverbinding met voldoende snelheid. Helaas is dat op veel plekken rondom Ter Apel nog niet het geval.

Voor een snelle toekomst is een snelle verbinding noodzaak!

Jan de Wit,
Rector RSG Ter Apel