deel deze pagina opShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Verkenning Virtuele Thuiszorg

Klik op de pijl om de video te starten                

Door de toepassing van snel internet kunnen gebruikers in staat worden gesteld om voortaan gebruik te maken van virtuele thuiszorg. Hiermee kan ondersteunend aan de wijkverpleging of thuiszorg het gebruik proactief en 24/7 ondersteund worden door oa:

  • Realtime monitoring van leefpatronen, slaap, bewusteloosheid en inactiviteit.
  • 24 uur per dag, 7 dagen in de week personenalarmering bij nood.
  • Snelle telezorg toepassing van video contact met zorgverleners en welzijnscentrum.

Hierbij ontvangt de gebruiker een tablet en apparatuur in bruikleen dat via  glasvezel  in verbinding staat met het gehele virtuele zorgsysteem.

Virtuele Thuiszorg ondersteunt hiermee via glasvezel mensen die extra zorg of hulp nodig hebben in het behouden van hun zelfstandigheid, veiligheid, gezondheid en welzijn. Dit gebeurt door persoonlijke aandacht via beeldbellen en 24/7 uur welzijnsmonitoring met behulp van een slim zorghorloge en gps tracker.

De zorgvrager staat centraal en hij of zij bepaalt  wanneer en hoe vaak er persoonlijk en vertrouwd beeldcontact is, waar  extra op gelet moet worden en wie er allemaal betrokken wordt bij de ondersteuning (mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers).

Door de glasvezelverbinding komt zorg op afstand dichtbij.

 

> Meer informatie